Holdets wiki

Nogle hold eksperimenter også i en wiki "Digitale teknologier", vi anvender her pbworks. Vores wiki er offentlig.

fredag den 20. februar 2015

Todays Meet - didaktiske overvejelser

På mit hold i Kbh. har vi bl.a. arbejdet med TodaysMeet, som er et online mikroblogings værktøj. Man logger på som underviser, fx vha sin google konto og opretter et rum / navngiver det. Rummet kan være åbent i alt fra 1 time til 1 år. Linket til rummet lægges ud til de studerende eller man kan indlejre (embed) rummet i sin blog.

Nedenstående fig.1 er et eksempel på, hvordan man kan indlejre dialogen i et andet medie (mash up). Bemærk dog, at adgangen til rummet og dialogen lukker på det tidspunkt, der er angivet ved oprettelsen af rummet. Har man lyst til at betale (5 dollars) for brugen af programmet, kan man få adgang til transskription også af lukkede rum. Fig. 2 er et skærmdump fra dialogen før rummet lukkede :-)

Set udfra et underviserperspektiv kan en fastholdelse af dialogen skabe baggrund for yderligere arbejde med specifikke områder. Har man fx arbejdet i grupper med forskellige problemstillinger, kunne hver gruppe poste et eller to statements, som efterfølgende danner baggrund for en meningsforhandling (E. Wenger) om, hvad holdet efterfølgende vil / kan arbejde videre med.

Man kan også vægte det umiddelbare og lade udsagnene danne afsæt for en dialog om et eller flere af de nævnte punkter. Vi gjorde det sidstnævnte.



Fig. 1


Fig. 2



Ingen kommentarer:

Send en kommentar