Holdets wiki

Nogle hold eksperimenter også i en wiki "Digitale teknologier", vi anvender her pbworks. Vores wiki er offentlig.

fredag den 3. november 2017

Vejledningsdag v. Rene/Hanne

Vi tror på, at videndeling og det vi sammen når frem til er langt mere end vi kan gære hver for sig. Med dette som afsæt havde vi planlagt vejledningsdagen som en fælles session. Agendaen var som følger:

Formiddag

1. Om modulopgaven - slide (kan tilgås fra Intrapol/Fildeling/Om modulet)
Mulighed spr. uddybende, undervejs opklarende.

2. Eksempler på portfolio-opgaver.
Fokus på udvælgelse af refleksioner.

3. Spørgsmåls-bowlen (3x3 - 5 min. reflektion - svar)

Eftermidddag

1. Mega-post-it og overvejelser om egen opgave.

2. Grupper med egen vejleder - Opsamling på vejledningen.

3. Udvælgelse af refleksioner og eksport (teknikken).

4. Opsamling - herunder fremtidig vejledning.


Refleksion over forløbet


Set med underviser "øjne" var det en givende dag. Alle var på banen og fik noget med hjem, enten i form af direkte tiltag, ideer eller inspiration til at komme videre i forløbet.

En af de studerende gjorde opmærksom på, at vores fokus på og værdien af bloggen som et refleksionsværktøj og logbog nok først nu gik rigtigt op for dem. Og påpegede i samme åndedrag, at hvis vi (underviserne) tidligere, måske allerede på dag 1, havde præsenteret en tidligere studerendes arbejde i bloggen samt modulopgaven (portfolio-eksamen), ville det måske havde hjulpet til at se værdien af bloggen på et tidligere tidspunkt.

Præsentation af en tidligere studerendes modulopgave og blog

Jeg har efter aftale med Anni Tværvang fået lov at vise og gennemgå hendes modulopgave (tilgængelig via Intrapol/Fildeling/Om modulet). Anni har desuden været så sød at tilbyde, at hun holde lidt øje med sin blog den næste ugestid, hvis nu nogen af jer gerne vil spørge om noget / brug kommentarfunktionen dertil.

Anni har gjort det kunstgreb, at hun som bilag til sin opgave har lagt en kopi af de poster, som har dannet afsæt for hendes refleksioner og overvejelser. Fx har indlæggene med etiketten paradigmeskift været afsættet for et afsnit om den betydning web 2.0 blandt andet har for hendes rolle som underviser.

Overvejelserne om anvendelsen af Facebook er direkte kopieret ind i modulopgaven, hvor afsnittet indgår i nogle overvejelser omkring tilrettelæggelsen af undervisningen.

Spørgsmåls-bowlen

Med udgangspunkt i spørgsmålene (sliden med spørgsmål / se Intrapol/Fildeling/Om modulet), arbejdede de studerende sammen 2 og 2. Formen var, at de studerende valgte et af tre spørgsmål på et ark blandt flere sammenfoldede ark, hvorefter de havde 5 min. til at drøfte svaret. Derefter fremlagde gruppe efter tur deres svar.



Min oplevelse var dels, at der blev talt og noteret om svarerne og dels at den videndeling om mulige svar gjorde det synligt, at alle havde viden om de temaer vi har behandlet.

Mega-post-it

På baggrund af min oplevelse i anden undervisning i fredags, havde Rene og jeg valgt at bede hver enkelt studerende om at skrive deres udfordring eller læringsteoretiske problemstilling samt de overvejelser, de havde gjort sig indtil videre på disse. Hvorefter vi alle cirkulerede rundt og bidrog med ideer og tiltag. Resultatet fremgår af billederne herunder:

Hele billedeserien lægger på Flickr

Afslutning og ekstra noter

Vi afsluttede dagen med 15 min. hvor vi (Rene og jeg) samledes med de studerende, som vi er vejledere for.

Og vi har aftalt, at man enten kan sende en mail med evt. spørgsmål eller som det optimale lægge materiale på sin blog, som man evt. kan bede om respons til. Vær også obs på at vi har et fælles Google Drev, hvor vi kan dele materiale eller man kan lægge sin opgave der og evt. indlejre den i sin blog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar